Direct naar de content Direct naar de footer

Uptown robothond Spot

25 April 2022
Update
Blog

De robot hond Spot kan voor veel worden ingezet. Hij kan bijvoorbeeld plekken met hoge straling inspecteren, hij kan een lek opsporen of opmerken als er een vreemd geluid te horen is bij machines en nog veel meer.

Volgens Tweakers bezit Spot over een tabletcontroller voor alle basisfuncties. Naast de tabletcontroller heeft Spot ook een devkit voor het automatiseren van de robot.
Spot loopt door middel van twaalf actuatoren, twee in elk heupgewricht en één in beide knieeen. Spot maakt gebruik van een mechanise scharnier.

Verder laat Bosten Dynamics niet alles los over hoe Spot nu precies werkt. Maar wat we wel weten is dat elke actuator een driestaps-borstelloze gelijkstroommoter heeft, die ze zelf ontwikkeld en gepatenteerd hebben. Dit onderdeel is verbonden aan een gepatenteerde schroefas in het bovenbeen van Spot.

Het afgelopen jaar is Spot naar Nederland gekomen, voor de robot betaal je ongeveer 70.000 euro. Helaas is deze robot nog niet voor iedereen beschikbaar, maar wel heel leuk om alvast naar te kijken.

Hi, ik ben Bobby! Waarmee kan ik je helpen?
Service Panel