Direct naar de content Direct naar de footer

1 op 5 werknemers overweegt een andere baan!

07 July 2022
Blog

Uit onderzoek van Ivanti onder kantoormedewerkers, IT-professionals en managers blijkt dat: 

Bijna de helft (48%) van de Nederlandse kantoorwerknemers gelooft dat ze productiever zouden zijn met betere technologie. Daarnaast blijkt dat 18% zo ontevreden over de door hun werkgever aangeboden technologie is, dat ze overwegen hun baan op te zeggen.

Uit het onderzoek blijkt tevens dat 52% van de Nederlandse kenniswerkers zegt productiever te kunnen werken omdat ze eigen geld hebben gespendeerd aan betere technologie. Ook geeft 60% van de ondervraagde kenniswerkers aan dat beschikking over goede apparatuur dan wel digitale werkomgeving een belangrijke positieve invloed op hun werktevredenheid kan hebben.

Daarentegen heeft het management beveiliging (42%) als de hoogste prioriteit staan, gevolgd door de productiviteit van de werknemers (38%) en het minst belangrijke vinden zij werkcultuur (28%) en de tevredenheid van werknemers (34%). 

„Hoe medewerkers omgaan met technologie en hun tevredenheid over die ervaring heeft een directe invloed op hun succes en de waarde die ze leveren aan de organisatie”, stelt Ivanti-ceo Jeff Abbott. „De digitale werkervaring zou een prioriteit moeten zijn voor elke directie.”

Managers, IT’ers en werknemers denken verschillend over de toekomst van werk en de rol van technologie bij het faciliteren van hybride werksituaties. Uit het onderzoek blijkt dat 13% van de wereldwijde kenniswerkers het liefste uitsluitend op het kantoor werkt, terwijl 56% van de leidinggevende van mening zijn dat medewerkers op kantoor zouden moeten werken om optimaal productief te kunnen zijn.

Veel organisaties weten nog niet hoe ze hybride werken kunnen gaan invoeren. Dit zijn volgens het onderzoek de grootste uitdagingen van de kantoormedewerkers om thuis te werken.

  • Te veel e-mails of chatberichten (28%)
  • Te weinig contact met collega’s (27%)
  • Software die niet goed werkt (23%)

Ondanks deze uitdagingen en scepsis van leidinggevenden geven alle groepen in het onderzoek aan dat ze productiever zijn in een hybride werksituatie.

Hybride werken is dus niet meer weg te denken in deze tijd. 
BSU BOOSTER® opent nieuwe deuren voor je onderneming. Want je medewerkers kunnen verder op de meest flexibele manier: alle informatie is binnen handbereik en je bent altijd 100% connected. En of het nou per medewerkers, per team of voor het hele bedrijf is, iedereen heeft meteen toegang tot de juiste applicaties. Dat kun je blijven updaten naar jouw wens. Daarmee zet je jouw personeel in zijn kracht en wordt je organisatie sterker. BSU BOOSTER® is dé oplossing voor een goede hybride werksituatie. Zo houd je je medewerkers binnen!

BSUBOOSTER.nl
 

Hi, ik ben Bobby! Waarmee kan ik je helpen?
Service Panel