Direct naar de content Direct naar de footer

BSU test Starlink

05 July 2022
Over BSU
Innovatie

BSU test Starlink Satelliet Internet verbinding! Dit is een mooi alternatief voor locaties waar internet, naast 5G van KPN, een extra back-up nodig heeft. Dit gaat wel met snelheden tot 225 Mbps!

Wat is het?
Omdat de markt voor het lanceren van satellieten niet zo groot is, besloot Elon Musk (bekend van o.a. Tesla) met Starlink zijn eigen markt te creëren en zelf satellieten te bouwen en te lanceren.


Starlink is een satellietnetwerk in opbouw van het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX voor het aanbieden van internettoegang. Het is een divisie van het SpaceX programma. SpaceX ontwerpt, fabriceert en lanceert geavanceerde raketten en ruimtevaartuigen. 


Het idee is dat de satellieten van Starlink je met het internet kunnen verbinden. Dit gaat dan om hogesnelheidsbreedbandinternet, op locaties waar de toegang onbetrouwbaar, of waar voorheen geen toegang tot het internet was. Voor nu werkt het alleen nog maar voor woningen en is het niet mobiel, maar dat komt er wel aan. 


Hoe snel is Starlink?
De snelheid is afhankelijk van de locatie waar je je bevindt. De verschillende testen van Ookla tonen aan dat Starlink consequent veel sneller is dan de concurrerende satelliet internetdiensten. In het VK verdubbeld Starlink zelfs de mediane downloadsnelheid van vaste breedband providers!


Wie kan Starlink gebruiken?
Starlink is begonnen met het accepteren van bestellingen van klanten die Starlink willen uitproberen. Wil je weten of je in aanmerking komt? Op de website van Starlink helpen ze je verder.


Hoe gebruik je Starlink?
Als je je op Starlink abonneert ontvang je een kit, schotelantenne en een router. Vervolgens hoef je alleen maar de satellietschotel op de juiste plek op te stellen om de verbinding tot stand te brengen. Deze ontvangt dan een signaal en geeft de bandbreedte door aan je router.
Om je te helpen is er ook een Starlink-app, voor zowel IOS als Android. Deze app helpt je de beste locatie te kiezen om je ontvanger te plaatsen. 


Wat kost het?
De kosten voor Nederlandse gebruikers zijn 99,- euro per maand. Daar komt nog eenmalig 499,- euro voor de hardware (satellietontvanger en wifi-router) bij.
 

Hi, ik ben Bobby! Waarmee kan ik je helpen?
Service Panel